Theta Healing és a TranszTánc

Amikor 3 éve megismerkedtem a Theta Healing technikával, csak remélni mertem, hogy segít nekem megoldani olyan visszatérő problémákat, amiket máshogyan nem sikerült.

Véletlenszerű találkozásunk után, rapid gyorsasággal tanultam és alkalmaztam a thetát. Amikor Bennem és kívülem megváltozott a világ, el kezdtem konzultációkat tartani, majd tanítani.

Nekem a Theta Healing alapjaiban változtatta meg az életem, és az elmúlt 3 évben megszámolni sem tudom, hány ember életét kísértem végig gyógyulásokkal, változásokkal, csodákkal.

Alapvetően a tudat alattiban megbúvó programokat térképezzük fel és cseréljük le. Olyan hitrendszereket, programokat, amelyek nem szolgálják az életedet. A gyógyulás, változás hihetetlen erővel jelenik meg, amikor thetázunk.

Nem igazán kézzel fogható ez a világ, de nem ez számít. Az számít, hogy a mindennapi thetával egy új valóságot tudunk teremteni.

Amikor számomra ez egyértelmű lett, hatalmas vágyat éreztem, hogy társítsam ezt a technikát olyanokkal, amik ezt kiegészítik, támogatják.

Az egyéni terápiáimon az egyik legintenzívebb gyakorlatom, amit a kezelések között alkalmazni javasolt otthon, a tánc. A klienseim tudják, ha nőiségen dolgozunk, önbizalmon dolgozunk, akkor heti 2-3 alkalommal otthon táncolniuk „kell”. Az a terapeuta vagyok, aki nem kedveli, ha tőle várják a csodát. Ezt mindig el is mondom. Nálam gyakori, hogy a konzultációk között, gyakorlatokat kapnak a kliensek.

Ilyen az otthoni, bekötött szemes táncolás is. A tánc felszabadít, gyógyít, átváltoztat. Receptre írnám fel mindenkinek, ha lehetne.

Szeretek tanulni és éber lenni arra, hogyan lehet örömteli életet élni. Keresem és figyelem a világot. Magam miatt, a családom miatt, a klienseim miatt, és akik tőlem tanulnak, miattuk is. Pár éve találkoztam a rituális transztánccal. Nagyon megérintett. A transztánc gyökerei messzire nyúlnak vissza. A természet közeli népek életben ez volt az első ima. Ezen keresztül kapcsolódtak a mindenséggel, a növényekkel, állatokkal, a nappal, a holddal. A gyökerek a sámán kultúrához vezetnek el minket. Hiszen a transztánc egyik legfontosabb eleme a zene.

A mai kortárs értelemben vett rituális transztánc egyedi keveréke a táncnak, mozgásnak, a tűzlégzésnek, különlegesen hangolt zenének és a szemet bekötő kendőnek. A kendő, amolyan erő eszköz, ami elválaszt minket a külvilágtól. A sötétségen keresztül kapcsolódva önmagunkhoz. A légzés kilöki az egót, és amikor a zene elindul, a dobok, csörgők hangja mozgásba lendíti a testet, és elindul a belső utazás… Mindig van egy szándék, amit bele viszünk a táncba. Egy kérdés, ami túlmutat a hétköznapi kérdéskörön, mint hogyan lehet nagyobb házam vagy autóm? A magasztosabb kérdések, mint mi dolgom az életben itt és most? Mi a következő lépés? Merre induljak? – kinyitják a teret és lehetőséged adódik a változásra.

Nincs tér, sem idő, csak a belső képernyőre vetített képek vezetnek minket egy olyan belső térben, amiben a végállomás a semmi. A semmi.

Ebben a semmiben van lehetőséged átváltozni. Azt mondjuk, hogy a rituális transztánc egy olyan rituálé, ami a spirituális fejlődésünket segíti. Nem kifejezetten gyógyítás ez, annál mélyebb transzformáció.

Mindig kérésben és kérdésben vagyok, hogy mi lehet még, ami nekem, nekünk tápláló, gyógyító, támogató? A transztánc ilyen.

Nem igényel semmilyen előképzettséget. Mi a thetában a tudattalanban dolgozunk, és ami ott lecserélődik, és megváltozik, a testben is megjelenik.

Amikor mellé tesszük a transztáncot, akkor ezt a folyamatot, ami a testben megváltozhat, gyorsítjuk, támogatjuk. De nem feltétele egyik a másiknak, ez csak egy extra plusz ajándék, mert mindkét technika önmagában is zseniális és elképesztő változásokat hoz.

Szóval, táncra fel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük